Tara Diepeveen

Geplaatst op door

Foto: Barbara Smeenk

Tara Diepeveen werd naar eigen zeggen op tienjarige leeftijd verliefd op de accordeon. Sinds juli 2014 is Tara in het bezit van een Bachelor of Music. Zij heeft Klassiek Accordeon gestudeerd bij An Raskin aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens haar opleiding Accordeon volgde Tara masterclasses bij onder andere Geir Draugsvoll, Vyacheslav Semyonov, Friedrich Lips, Mie Miki en Matti Rantanen. Na haar studie accordeon heeft Tara zich gespecialiseerd in muziekeducatie middels het behalen van de master Muziekeducatie volgens het Kodály concept. Tevens is Tara in het bezit van het Certificaat Minor Educatie en heeft zij de cursus Muziek als Vak (gebaseerd op de Kodály-methode) voltooid.

Haar passie voor muziek en voor het lesgeven maken dat zij zich al tijdens haar studie vol enthousiasme op het lesgeven heeft gestort. Ze geeft dan ook al enkele jaren les en in 2013 leidde dit tot het opzetten van haar eigen lespraktijk: Tara Diepeveen Muziek en Educatie.

Sindsdien gaf Tara diverse lessen in het Koorenhuis, de Gemeentelijk Muziekschool Katwijk, de Pi-opleiding van het Koninklijk Conservatorium, de SKVR in Rotterdam en op verschillende basisscholen.

Buiten het Koninklijk Conservatorium speelde Tara ook nog in het NJAO (Nederlands Jeugd Accordeon Orkest), het a-orkest van accordeonensemble Dijk en Waard en in het accordeonkwintet Tuttalaforza.

Sinds 2020 is Tara ook in het bezit van een pabodiploma en geeft zij naast muzieklessen ook les als groepsdocent op de basisschool.

Bekijk ook het LinkedIn-profiel van Tara Diepeveen.